keskiviikko 11. helmikuuta 2015

RV 14

Aika kuluu ihan kauheata vauhtia ja samaan aikaan matelee.... Ultrasta on vasta kaksi viikkoa ja toisaalta taas ilmasto on tehnyt harppauksen kevääseen. Alkuajan raskausväsymys alkaa olemaan suurimmaksi osaksi selätetty ja virtaa riittää huomattavasti paremmin.

Katselin tuossa juuri vanhoja valokuvia, jotka on napattu noin viikko Illusian syntymän jälkeen... Siihen kuntoon en tahdo enää romahtaa ikinä! Painoin silloin lähtökohtaisesti jo 10 kg enemmän tullessa raskaaksi, kuin mitä tällä kierroksella. Lisäksi kiloja tuli semmoinen reipas 20 kg, joista laitokselle jäi 4 kg!! Jouduin tekemään raskauden jälkeen huikean työn ja laihduttamaan tuon 20 kg kropasta pois. Kaiken muun lisäksi en harrastanut tuona aikana MITÄÄN liikuntaa ja selkä meni niin huonoon kuntoon, etten voinut kahteen viimeiseen raskauskuukauteen istua lainkaan.

Mutta nyt en suostu samaan! Kyllä se on ihan itsestä kiinni, mitä suuhunsa laittaa ja miten eväänsä liikuttaa... (Toivon =D) Ainakin pyrin todistamaan tämän tällä uusintakierroksella.
Vaikka paino onkin noussut nyt raskausviikolle 14 tullessa jo 4 kiloa, en ole erityisemmin huolissani. Paino saa nousta ja sen kuuluukin nousta, mutta maltillisesti! Pyrin syömään mahdollisimman terveellisesti ja liikkumaan niinkuin tuntuu hyvältä.

 Tällä hetkellä olen käynyt n. 2 kertaa viikossa salilla. Vielä ei tarvitse tehdä muutoksia saliohjelmaan, mutta tuossa rv 20 jälkeen suositellaan vatsalihasliikkeet jätettäviksi kokonaan pois, jotta synnytyksen jälkeen vatsalihasten välinen rako pääsee palautumaan normaalisti.

 Kuntosalitreenin lisäksi treenailen päivittäin vanteella, teen aamujoogan sekä iltavenyttelyt. Koitan myös käydä kävelemässä viikossa vähintään n. 10 km.... Kävely on erittäin hyvää treeniä raskaana ollessa... ja näin kevätauringon paistaessa vielä sangen ihanaa!!

salihommiaSitten taas tähän kyselyyn:
Viikot? 14
Vauvan koko? Noin nektariinin kokoinen
Painonnousu/lasku: n. 4 kg
Äitiysvaatteet? Ei oikeastaan tarvetta vielä... 
Raskausarpia? Eip!
Uni: Nukun hyvin, mutta näen todella villejä unia!
Viikon paras hetki: Kuntosali-euforia
Kaipaatko jotain? Timmiä vatsaa
Vauvan liike: Masussa ei liiku mikään... korostan ei mikään - eikä tule uloskaan!
Ruokahimot: Ei erikoisia himoja... lähinnä salaattia on mukava syödä.
Heikotus/huonovointi: Jos on pitkään syömättä, voi heikottaa, mutta pyrin syömään n. 2-3 h välein vähän.
Sukupuoli: Ei tietoa!
Synnytysoireita: EI, onneksi =D
Oireita: Ummetus ja nopea hengästyminen, otsasärky (kuuman veden alla sekä saunassa).
Napa sisällä vai ulkona? Sisällä
Sormukset sormessa vai ei? On. 
Onnellinen vai tunteikas suurimman osan aikaa: Onnellinen
Odotan: Ensimmäisiä liikkeitä ja masun kasvua...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti