maanantai 2. maaliskuuta 2015

RV 17 - Voihan selluliitti!Raskausviikko 17 on alkanut ja olo on kaikinpuolin suht hyvä - verrattuna alkuraskauteen.
Mieli on suht pirteä ja kaikennäköistä jaksaa touhuta. Väsähdän tosin kovin nopeasti. Aamuisin olo on kevyt, "laiha" ja energinen. Illalla olo on raskas, tunkkainen ja kipeä. Liitoskivut tuntuu nivusissa ja mahaa juimii. Selkäkivutkin on alkaneet rassata. Edellisessä raskaudessahan selän skolioosi aiheutti sen, että viimeisen kahden raskauskuukauden aikana en pystynyt enää istumaan ja selkä oli tuhottoman kipeä koko ajan. Kiropraktikon mukaan myös perätilasynnytys johtui selän väärästä asennosta. Tuolloin (11 vuotta sitten) en harrastanut/tehnyt työkseni liikuntaa lainkaan, joten se varmasti vaikutti myös selän huonoon tilaan. Nyt treenaan joka päivä lihaksia vähintään joogan/pilateksen avulla. Aion myös käydä hakemassa tukivyön. En todellakaan tahdo samanlaisia selkäkipuja kuin silloin. Toivon suuresti, että pystyn vaikuttamaan omilla toimillani asiaan.

Nyt se pahuksen selluliitti!! Olen ollut viimeisen 10 vuotta suht hoikka ja hyvässä kunnossa, silti selluliittiä on jonkin verran ollut takareisissä. KUNNES, lähdin 3 kuukauden showproggikseen Turkkiin kesällä 2013. En tiedä, mikä tekemistäni asioista vaikutti eniten, mutta pääsin tuolloin eroon selluliitista täysin. Uin joka päivä n.1 km verran altaassa, meillä oli tunnin show 6 kertaa viikossa, jätin leivän syömisen sekä kävin 1-2 kertaa viikossa salilla. Näiden lisäksi myös venyttelin ahkerasti. Pääsin eroon jopa siitä sitkeästä sisäreisiläskistä ja se pysyi poissa pitkään proggiksen jälkeenkin. Samoin selluliitti.... Mutta nyt! Katsahdin toissa viikolla reisiä ja ne on pahemmassa kunnossa kuin ikinä. En tiedä, onko alkuraskauden 5 kg painonnousu syynä vai pitäisikö syyttää hormoneja vaiko molempia, mutta reidet on kamalassa kunnossa. Veden juontia en voi oikein enää lisätä, joten otan taas repertuaariin kuivahieronnan, jos siitä olisi edes jotain apua. Täytyy myös lisätä aerobista liikuntaa ja toivoa, että muhkurat sulaa viimeistään syksyllä pois.

Ennen showta Turkissa 2013
Sitten ihaniin asioihin!

Tunsin ensimmäiset liikkeet raskausviikolla 14. Nyt pikkuinen myllertää lähes joka päivä. Välillä esiintyessä tai treeneissä tuntuu vängältä, kun pieni liikkuu samaan aikaan kun teen vaikka 4 vanteen vartalopyöritystä.

Aivan pikkuruisia vaatteita on myös kerääntynyt kaappiin. Anopin kanssa shoppailureissulta löytyi muutamat aivan ihanat väriläiskät. Ja viime viikolla oltiin äitini sekä tyttöni kanssa Tukholman risteilyllä, josta mukaan tarttui muutamat Äsklingin bodyt. Sain tosiaan muutama viikko sitten (rv15) yllätysultrassa alustavasti tietään pienen sukupuolen. Toivottavasti pitää paikkansa vielä rakenneultrassa =D.

Viime raskaudessahan oli kaksi poikkeustilannetta - perätila sekä raskausajan diabetes. Tuon raskausajan diabeteksen vuosi joudun käymään kahdesti sokerirasituksessa tämän raskauden aikana. Täytyy toivoa, että tällä kertaa sokerit pysyisi aisoissa.

Esiintymisten ja treenien lisäksi tänä keväänä on kuvattu uuden musaproggiksen promokuvia sekä musiikkivideota. Hauska, kun masu ei näy edestäpäin oikeastaan ollenkaan. Toki itse huomaan "ylimääräiset" kilot käsissä jne, mutta käytännössä edestäpäin ei osaa sanoa, että olisin raskaana ellei tiedä.

Musiikkivideon kuvauksissa jäällä
Esiintymiselämästäni löytyy muuten kertomusta osoitteessa katrasolopuro.blogspot.com. Tämän blogin keskitän enemmän raskauden seurailuun. Mutta, koska otin videokuvaukset esille, laitan kuvaa näin raskauden näkökulmasta.

Edestä

Sivulta
Videokuvaukset taisivat olla muistaakseni raskausviikolla 15. Ja kuvan sininen puku on entinen hääpukuni, jonka maalasin kangasprayllä siniseksi, eli mahduin hääpukuuni - vielä. Luulen, että tällä viikolla en taitaisi enää mahtua...

Viikot? 17
Vauvan koko? Avocadon kokoinen
Painonnousu/lasku: n. 5 kg. Äitiysvaatteet? Pitää ehdottomasti hommata raskausleggarit 
Raskausarpia? Ei! huh!
Uni: Nukun hyvin! 
Viikon paras hetki: Viikonloppuna perheen kanssa Himoksella.
Kaipaatko jotain? Sushia ja valkoviiniä
Vauvan liike: Liikkuu ja myllertää
Ruokahimot: Salaatti ja etikka
Heikotus/huonovointi: Varsin hyvä olo!
Sukupuoli: Ylläriultran mukaan tyty.
Synnytysoireita: Ei. 
Oireita: Liitoskivut, selkäsärky, harjoitussupparit...
Napa sisällä vai ulkona? Keskimaastossa
Sormukset sormessa vai ei? Sormesta löytyy...
Onnellinen vai tunteikas suurimman osan aikaa: Onnellinen
Odotan: elokuuta!


Jahas, kännykkä piippaa. Aika lähteä bodypumpiin!

Tsau!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti