tiistai 28. huhtikuuta 2015

Rv 25 - hörhöilyä flunssassaPerjantain keikalta
Raskausviikko 25 pärähti käyntiin ja viimeinen raskausajan sirkuskeikka jäi mallikkaasti taakse viime  perjantaina. Mieli on vähän haikea keikoilta poisjäämisen vuoksi, mutta toisaalta nyt voi keskittyä kevääseen... sekä itsensä paranteluun.

Onnistuin viime viikolla sairastumaan flunssaan. Normaalisti selviän lenssuista omilla poppaskonsteilla mm. spirulina-, c-d-vitamiini-, sinkki-, valkosipuli-, vehnänoras-, msm-, maca-, carmolistippa-, inkivääri, hunaja-,echina force- ja sitruunajuomasekoituksella. Koitan välttää viimeiseen saakka antibioottikuureja sekä apteekin kipulääkevalikoimaa. Tiedän, että se voi kuullostaa hieman hörhöltä, mutta uskon jotenkin niiden sekoittavan elimistön oman torjuntamekanismin täysin.

Raskauden aikana tuntuu joka toinen asia olevan kielletty. En niin orjallisesti seuraa ruokasuosituksia mm. suhsia ja maksamakkaraa olen ihan tyytyväisenä pistänyt suustani alas. Luontaistuotteiden kohdalla hieman kuitenkin epäröin. Superfoodeja ja vitamiiniövereitä ei suositella. Myös oma "suosikkilääke" inkivääri on bannassa. Olinkin hieman ulapalla, miten siis hoitaa alkavaa flunssaa. Väsymyshän näytti itsestään ensioireita jo edellisviikonloppuna, maanantaina kurkku kipeytyi ja tiistaina olikin sitten nokka tukossa täysin. Tarkoitukseni oli löytää helpotus (ja parannus) kolmessa päivässä ennen perjantain keikkaa. Ihan ensimmäiseksi heitin päälle lepovaihteen eli kaikki urheilu sai jäädä ja tein sohvalle pesän. Uskon, että lepo on kaikkein paras lääke sairauksia vastaan. Levon lisäksi otin käyttöön kolme vanhaa kikkaa, joita ovat:
- Wet sock treatment
- Valkosipuli-sipuli -sekoitus sukissa
- Flunssajooga.

Wet sock treatmentin löysin n. 2 vuotta sitten flunssaillessani. Sitä käytetään hyvinkin erilaisten oireiden hoidossa, joista kaikkein yleisin on flunssa. Lyhykäisyydessään homma toimii niin, että jalat lämmitetään ensin kuumassa kylvyssä (5-10 min), tämän jälkeen pakkasesta kiskastaan märät ja kylmät puuvillasukat jalkoihin (valmistele ennen kylpyä), viimeiseksi märkien sukkien päälle laitetaan villasukat. Sitten vain petiin ja good night. Kuullostaa todella inhottavalta pukea märät sukat jalkaan, mutta oikeasti kroppa alkaa lämmittämään jalkoja hyvinkin nopeasti. Yleensä jossain kohdin yöllä iskee kunnon hikikohtaus ja aamulla olo on joka kerta ollut parempi! Lisää wet sock treatmentistä - klik!

Toinen toimiva ja erittäin haiseva kikka on laittaa sukkiin yön ajaksi sipulia sekä valkosipulia paloiksi leikattuna. Kannattaa kenties varmistaa petikumppanilta, onko tämmöinen ok. Meillä mies on tottunut erilaisiin hörhökokeiluihini, jotka välillä haisevat (ja paljon), joten en enää edes paljon kysele. 

Kolmas ja itsellenikin uusin tuttavuus on flunssajooga. Kevyen jooga harjoituksen sanotaan vahvistavan immuunijärjestelmää. Myös hengittäminen helpottuu, nenä aukeaa paremmin sekä sohvalla lepoilun aiheuttamat kolotukset helpottavat. Muita toimivia kikkoja on esim. sarvikuonolla ja suolavedellä poskiontelojen huuhtelu sekä neitsytkookosöljyn sively rohtuneeseen nenään sekä nenän limakalvoille. Kipeänä ollessa koitan jättää myös sokerin minimiin, vaikken sitä paljoa normaalistikaan syö. Mutta esim.kaupan mehuissa voi olla todella paljon lisättyä sokeria. Niinpä omalla kohdallani juon mieluummin kuumaa sitruunateetä, kofeiinitonta yrttiteetä tms. Marjoja syön sitten ihan marjoina esim.puuron tai jogurtin seassa sekä vitamiiniöverit vedän lautaselta.


Tämmöisillä konsteilla lähdin parantelemaan tämän kertaista lenssua ja voin kyllä suositella kokeilemaan! Ja kuten aina sanon, jokainen omalla tavallaan! En koskaan tuomitse muiden hoitokeinoja, vaikka vetäisikin paketillisen buranaa joka päivä. Itse vain tykkään kokeilla kaikkea "hörhömpää".

Jahas, tosiaan viime viikolla flunssan kourissa olotilaani helpottivat hyvän ystävän viestit synnytyslaitokselta. Pieni poika saapui tiistaina täsmällisesti laskettuna aikana tähän maailmaan. Tätä pikkuruista ihmettä kävin tapaamassa eilen ensi kertaa. 

Pikkuinen Blö-herra.

Eilen saapui postitse myös odotettu äitiyspakkaus. Pidin äärettömän paljon sen sisällöstä ja mielestäni tuotteet olivat paljon paremman värisiä ja näköisiä livenä kuin netin kuvista katsottuna. Ihan mieletöntä, että meillä on Suomessa näin hieno systeemi. Väreillähän ei kai "saisi" olla väliä, mutta itselleni niillä on ja mielestäni etenkin meidän pojalle tämä pakkaus toimii erinomaisesti! Täytyy vielä ostaa jonkin verran ihan pikkuisia vaatteita kaappiin. Tytön kohdalla pääsin käyttämään äitiyspakkausvaatteita (vuonna 2004) vasta n. 4-6 kk iästä ylöspäin. Tässä pakkauksessa etenkin haalarit vaikuttivat todella isoilta, eli muutama pieni vaatenuttu kaappiin, niin pikkuinen ei ihan huku vaatteisiin ensimmäisinä kuukausina. 

Äitiyspakkaus 2015
Halusin muistaa myös tulevaa isiä jotenkin, niin kyhäilin pienen isyyspakkauksen. Tilasin pakkaukseen tuommoisen mustan isin kulta- pipon, äänenvaimennin -tutin, isi-paidan sekä Vauva -omistajan oppaan. 


Kyhertelin tuolle kirjalle jo netissä. Mieshän on siis ammatiltaan insinööri ja kirja on hauskasti kirjoitettu opas "vauvanhoitoa niin, että insinöörikin ymmärtää".   


Sitten hieman masujuttuja.....
Raskausviikko 25

Viikot: 25
Vauvan koko: Kukkakaali
Painonnousu: Viimeisin mittaus oli viime viikolla 50.8 -> 58.9 kg
Äitiysvaatteet: Samoja äippäleggareita ja sukkahousuja
Raskausarpia: Ei
Uni: Sitä ei enää ole
Viikon paras hetki: Pikkuisen herra Blön tapaaminen
Kaipaatko jotain: Vatsalihaksia
Vauvanliike: Kovia potkuja ja liikkeitä
Ruokahimot: ei
Heikotus/huono vointi: Flunssan syytä
Sukupuoli: Poika
Synnytysoireita: Ei
Oireita: Harjoitussuppareita
Napa: Ulkona
Sormukset: Sormessa
Onnellinen vai tunteikas: Up'n Down
Odotan: Elokuuta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti