tiistai 21. huhtikuuta 2015

Rv 24 - Raskaus ja kotitreenit


Tasan vuosi sitten tänä päivänä (2014)
Tänään rv 24
Hooping.org oli iloiseksi yllätyksekseni jakanut raskausviikkojen 22-23 Parsifal-vannevideoni Tampere-talon ensi-illasta. Juttu löytyy täältä(klik) ja video alta.


Olen viime torstaista asti voinut jotenkuten flunssaisesti, joten katsoin parhaaksi jättää salitreenit ja ryhmäliikunnat tältä viikolta väliin. Viikon sana onkin ollut kotitreeni, joka on loistava vaihtoehto, kun ei ole aikaa tai mahdollisuutta lähteä kuntokeskuksiin tai lenkille. Lisättäköön tähän vielä, että pieni liikunta ihan flunssan alkumetreillä voi tehdä hyvää. Ainakin omalla kohdallani se toimii, etenkin nyt kun oireina oikeastaan on vain kurkkukipu ja pieni väsymys.

Raskausajan lempikotitreeniksi on lyhyessä ajassa noussut Tracy Andersonin Pregnancy Workout. Jokaiselle raskauskuukaudelle on suunniteltu omanlaisensa treeni, jonka kesto vaihtelee 40:stä minuutista 50:een minuuttiin. Ohjelma on helppo tehdä samalla, kun katselee vaikka lempisarjaa televisiosta. Tarvitaan vain läppäri ja kevyet (!) käsipainot. Lähdin aluksi tekemään treeniä 5 kg käsipainoilla, jotka mielestäni normaalisti ovat liian kevyet. Ei tässä treeniohjelmassa! Liikeradat ovat täysin erilaisia kuin, mitä olen aiemmin tehnyt. Tracyn metodi onkin keskittyä enemmän pieniin lihaksiin ja niiden kautta rakentaa sulava ja tanssijamainen vartalo. Samaiselta naiselta löytyy myös paljon kehuttu Post-pregnancy workout, joka on suunnattu synnytyksen jälkeen kropan kuntouttamiseen ja vahvana kirsikkana kakun päällä onkin lupaus vatsanahan palautumisesta nopeasti kiinni lihakseen (jos ohjelman tekee joka päivä).

Nyt kuitenkin keskitytään vielä raskausajan treeniin. Suosittelen kokeilemaan ohjelmaa ihan ilmankin raskautta, sillä etenkin jalkatreeni polttelee mukavasti. Alla video treenistä viidennelle raskauskuukaudelle.
Mainitsin edellisissä postauksissa tekeväni aamu- sekä iltajoogan joka päivä. Rutiinini noudattelee hyvin pitkälti samanlaista sarjaa kuin alla olevassa videossa. Tämän jälkeen tulee aina elinvoimainen, vahva ja notkea olo. Suosittelen kokeilemaan!Sitten tämän viikon listaukseen:

Viikot: 24
Vauvan koko: Maissi
Painonnousu/lasku: 50.8 -> 58.9 kg
Äitiysvaatteet. Äitiysleggareita & sukkahousuja.
Raskausarpia: Ei
Uni: Taas kerran ohutta. Heräilen koko ajan.
Viikon paras hetki: auringonpaisteiset aamut.
Kaipaatko jotain: Esiintyistä.
Vauvan liike: Todella vahvoja potkuja ja mylläystä.
Ruokahimot: Ei
Heikotus/huonovointi: Nyt on särkenyt päätä sekä väsyttänyt. Laitan flunssan piikkiin.
Sukupuoli: Poika
Synnytysoireita: Ei
Oireita: Harjoitussuppareita koko ajan.
Napa sisällä vai ulkona: Ulkona
Sormukset sormessa vai ei: Sormessa
Onnellinen vai tunteikas: Onnellinen
Odotan: kesää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti