torstai 23. heinäkuuta 2015

Rv 37 - BabyShower


Ihana yllätys!

Viime viikolla rakkaat naiset olivat puuhailleet selkäni takana yllätyksekseni vauvakutsut.
Kun äitini tuli hakemaan minua lounaalle torstaina puolen päivän maissa, en osannut lainkaan aavistaa, mihin todellisuudessa olimme menossa. Hieman ihmettelin äidin suurta intoa käydä vielä Kuopus-lastenvaateliikkeen kautta ennen syömistä. Liikkeeseen päästyämme arvasin oikeastaan samantein, mistä on kysymys, kun näin ystäväni Marjon punaisen kuontalon hyllyjen välistä. Seuraavaksi verkkokalvoille tallentui myös muita tuttuja kasvoja jotka olivat soluttautuneina eri hyllyjen taakse. En tiedä, kuinka juuri Marjon näkeminen Kuopuksessa yhdisti ajatukseni heti vauvakutsuihin. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että Marjo koetti vahvasti piiloutua hyllyjen taakse, mutta hiukset vain aina ponnahtivat näkyviin. Tai sitten ehkä raskaus ei olekaan vaikuttanut niin vahvasti loogiseen ajattelukykyyni kuin olen ajatellut. Kaveri + Kuopus = vauvakutsut.. no tottakai!

Alkuhalailujen jälkeen siirryimme kaikki Kuopuksesta Maijun kotiin, jossa oli tarjolla kaikkea ihanaa, terveellistä, raikasta ja maukasta syötävää!


Vauvameloni
B-A-B-Y-S-H-O-W-E-R
Oli ihana vain istuskella, syödä ja jutella kaikesta mahdollisesta - liittyi se sitten vauvamaailmaan tai johonkin sen ulkopuolella.

Sain myös kaikkea tarvittavaa ja hyödyllistä pienokaiselle!


Vaippakakku

Edellisellä kierroksella 11-vuotta sitten ei vauvakutsut olleet niin yleisiä Suomessa, joten tämä oli ensimmäinen (ja viimeinen) kokemus aiheesta ja lähetänkin tytöille paljon rakkaita kiitoksia tästä eleestä! Oli ihana yllätys <3

Asiasta raskausviikkoon 37. Mielestäni synnytystä ennakoivat oireet ovat alkaneet. Nehän saattavat kestää useamman viikon tai sitten lähtö saattaa olla ihan lähiaikana. Joka tapauksessa vauva on todella alhaalla ja painaa virtsarakkoa koko ajan. Supistuksissa alkaa olemaan jo hieman potkua ja maha kovettuu vängän näköiseksi koko ajan. Lisäksi tuntuu kuin kuukautiset alkaisi minä hetkenä hyvänsä ja selkää jomottaa... Puhumattakaan sitten niistä inhoista liitoskivuista, väsymyksestä, pahoinvoinnista sun muusta mukavasta. Olen nyt juonut 3 kupillista vadelmateetä päivittäin, josko päästäisiin itse asiaan kohta!

Supistus
Kuntosalipallo 37+5
Liikunta on edelleen kuvioissa mukana, mutta vahvasti mukailtuna. Liitoskivut eivät yksinkertaisesti anna minulle lupaa kävellä pitkiä matkoja, joten siirryin polkemaan kuntopyörää. Kuntosaliohjelmassa siirryin muutenkin täysin vapaisiin painoihin ja liikkeisiin, jotka hyödyntävät oman vartalon painoa.
Vanteilu on aivan loistavaa treeniä, mutta nyt keskityn enemmän käsitrikkeihin kuin vartalopyöritykseen. Neljä vannetta kuitenkin pyörii vielä (kurkkaa tästä). Liikkeiden puhtaus ja ns.planet on tosin vähän hakusessa. 

Etsimässä uusia perspektiivejä

Aamu- & iltajooga ei tule jäämään kuvioista lainkaan. Koitan heti synnytyksen jälkeen maltillisesti aloittaa asanaharjoitukset, tietysti omaa vartaloa kuunnellen ja liikkeitä mukaillen.


Rv 37 + 5


Viikot: 37
Vauvan koko: Vahakurpitsa (?) What?
Painonnousu: 50.8 kg -> 62.3  kg
Äitiysvaatteet: Kotona alusvaatteissa ja ulkona hellemekoissa. Toimii!
Raskausarpia: Ei
Uni: Nukkumatilla on väärä osoite
Viikon paras hetki: Tytön kanssa käytiin syömässä ja elokuvissa eilen.
Kaipaatko jotain: Omaa vartaloa
Vauvanliike: Kovia potkuja ja liikkeitä
Ruokahimot: ei
Heikotus/huono vointi: Välillä huono olo.
Sukupuoli: Poika
Synnytysoireita: Supistuksia, selkää jomottaa, kuukautiset alkaa, väsyttää
Oireita: Harjoitussuppareita, liitoskipu, hengitysvaikeus, insomnia, väsymys
Napa: Puolessa välissä
Sormukset: Sormessa
Onnellinen vai tunteikas: Niin, riippuu vähän minuutista.
Odotan: synnytystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti