keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Rv 38 - katse tulevaisuudessa


Olen täysin kypsä jo! Jos tikulla tökkäisi pakaralihakseen, niin se solahtaisi kevyesti läpi. Odottaminen on toisina päivinä erittäin vaivalloista ja tuntuu, että aika yksinkertaisesti matelee. 
Välillä öisin supistukset ja jomotukset saavat aikaan kysymyksen, joko nyt?? Kuitenkin aamuun mennessä viimeisetkin supistukset laantuvat ja parhaimman unen saan nukuttua välillä klo 05-10. 

Mielialat ovat Espanjan reissun jälkeen pysyneet korkealla ja osittain katselen jo tulevaisuuteen.
Mietin selkävenytyksiä, ruokavaliota, käsilläseisontaa, jalannostoja, spagadeja, omia vaatteita, huuppausta, uusia koreografioita, keikkoja ym ym. Toki myös vauva-arki pyörii paljon mielessäni ja pohdiskelen, millainen pikku leijonapoika on verrattuna isosiskoonsa. Nukkuuko hän yhtä hyvin? Miten syö? Onko yhtä rauhallinen? Odotan innolla, että saan aloitettua yhteisen joogan vauvan kanssa. Olen seuraillut netin syövereissä vallan hurmaavia joogeja, jotka yhdistävät joogaharjoittelun vauvan kanssa peuhailuun. Tämä olisi oma tarkoitukseni myös. 

Maanantaina oli jälleen vuorossa rutiinitsekkaus äitiysneuvolassa. Pieni on edelleen alhaalla ja rauta-arvot ovat nousseet normaaliksi. Edellisen poikkeusraskauden jälkeen tuntuu hassulta, kun kaikki on niinkuin pitää. Ei ole synnytystapa-arvioita, lantion röntgeniä, käännösyrityksiä, tarkkaa ruokavalioita, jatkuvia käyntejä Tays:iin vaan sujuu "kuten kirjoissa". 

Eilen tunsin itseni täysin minuksi ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Sain nukuttua koko yön (heräsin vain kahdesti ja nukahdin heti uudelleen). Lisäksi myös maha päätti toimia aamulla ilman apukeinoja. Wuhuu! Liitoskivut ovat myös helpottaneet, jonka vuoksi olen voinut käydä jo muutamaan otteeseen kolmen kilometrin lenkillä. Juhlistin eilisitä hyvää fiilistä siis vanteilemalla, kävelyllä sekä opettamalla tulipoi-koreota Abu Dhabin keikkaa varten meidän trikkaajapojille. 
Ai, niin ja varasin vyöhyketerapian perjantaille (38+6), jos saisi sitä kautta vaikka supistuksiin potkua... tai ainakin kroppaan rentoutta.

Kaikki vauvahankinnat on nyt tehty ja kotoa löytyy melkoinen beibiarsenaali tavaraa. Muutamia ihan pikkujuttuja vielä uupuu mm.itkuhälytin, mutta muuten hankinnat on tässä:
- Yhdistelmärattaat ja parvekerattaat
-  Pinnasänky ja kehto
- Hoitopöytä sekä laatikosto
- Turvakaukalo 
- Pojalle vaatteita ja hoitotavaroita
- Kantoliina sekä kantoreppu
- Amme
- Äidille imetyshässäkkää; maidonkerääjää, pumppua, suojaliivejä, imetysliivejä 
- Äidille myös tukivyö, jolla on tarkoitus heti synnytyksen jälkeen kerätä röllöt masusta piiloon ja tuen taakse.

Nyt vaan puuttuu pieni!
Rv 38+3
Viikot: 38
Vauvan koko: Kurpitsa
Painonnousu: 50.8 kg -> 62.6  kg = 11,8 kg
Äitiysvaatteet: Kotona alusvaatteissa ja ulkona hellemekoissa. Toimii!
Raskausarpia: Ei
Uni: Nukkumatilla on väärä osoite
Viikon paras hetki: Eilinen minä-fiilis
Kaipaatko jotain: Pikkuista
Vauvanliike: Kovia potkuja ja liikkeitä
Ruokahimot: ei
Heikotus/huono vointi: Välillä huono olo.
Sukupuoli: Poika
Synnytysoireita: Supistuksia, selkää jomottaa, kuukautiset alkaa, väsyttää
Oireita: Harjoitussuppareita, liitoskipu, hengitysvaikeus, insomnia, väsymys
Napa: Puolessa välissä
Sormukset: Sormessa
Onnellinen vai tunteikas: Niin, riippuu vähän minuutista.
Odotan: synnytystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti